• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

CivanTeknik


     KAPLİN NEUPEX

   
Ürün Kodu : 06
        Detaylar
 
 
Detaylar

N-EUPEX

N-Eupex kaplinler elastik yapıları sayesinde sürücüden gelen titreşimleri sönümlendirir ve tahrik zincirinde yeralan diğer ekipmanların bu titreşimlerden zarar görmesini engeller. N-Eupex kaplinlerin metal bölümü dökme demirden, esnek kısımları ise sentetik lastikten imal edilmiştir. Kullanıcının ihtiyaçlarına göre elastik parçaların sertlik dereceleri değiştirilebilmektedir.

Uygulama Alanları

N-Eupex kaplinler hemen hemen tüm mühendislik uygulamalarında kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Gerek yüksek dönüş hızının bulunduğu motor milinin önünde (Ör. Pompa,fan veya kompresör uygulamaları..vb) gerekse yüksek tork kapasitesine ihtiyaç duyulan redüktör çıkış milinde rahatlıkla kullanılabilirler.

Avantajları

  • Açısal, radyal ve eksenel mil kaçıklıklarını giderebilme
  • Elastik parçaların aşınması durumunda özel yapısı sayesinde acil işletime izin verebilme
  • Modüler yapısı sayesinde kolay yedek parça montajı
  • Kaplin içinde ihtiyaca göre farklı sertlikteki elastik parçaların kullanılabilmesi
  • 19 Nm ile 62.000 Nm aralığındaki tork ihtiyaçlarına 23 farklı gövde büyüklüğü ve 10 farklı tip seçeneği ile cevap verebilme
**Patlayıcı maddelerin bulunduğu ortamlarda çalışabilmektedir (94/9/EC standartlarına göre)

 

N-EUPEX DS N-Eupex kaplinler hemen hemen tüm mühendislik uygulamalarında kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir.

N-Eupex DS kaplinler, N-Eupex kaplinlerden farklı olarak acil işletime uygun değildir. Kaplin içinde yeralan elastik parçalar aşındığı taktirde kaplinin her iki tarafında bulunan metal gövdeler arasındaki mekanik temas sona erer ve kaplin kendi içinde boşa döner. 19 farklı gövde büyüklüğü ile 19 Nm-21.200 Nm aralığındaki tork ihtiyaçlarına cavap verebilmektedir.

Uygulama Alanları

N-Eupex kaplinler hemen hemen tüm mühendislik uygulamalarında kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Genel olarak N-Eupex kaplinlerin kullanıldığı tüm uygulamalarda DS tipi kaplinler de kullanılabilmektedir. Fakat kaplin lastiklerinin aşındığı veya tamamen yokolduğu ve bunun sonucunda kaplinin kavrama görevinin kesilmesinin istendiği uygulamalarda özellikle tercih edilmektedir.

  • Pompalar
  • Kompresörler
  • Fanlar

Avantajları

  • Elastik parçalar aşındığında ve yokolduğunda kaplinin kavrama işlevinin sona ermesi
  • N-Eupex serisinde bulunan diğer parçalarla birlikte ihtiyaca göre değişik kombinasyonlar oluşturabilme
  • Zorlu şartlarda dahil bakım gerektirmeksizin kullanılabilme

**Patlayıcı maddelerin bulunduğu ortamlarda çalışabilmektedir (94/9/EC standartlarına göre

Kaplin seçimi nasıl yapılmalıdır?

Öncelikle, kaplin seçimini yapacak personelin teknik olarak kullanım yeri, ortam şartları, sistem özellikleri ve kaplin tipleri konusunda yeterince bilgi sahibi olması gerekmektedir. Sistemdeki güç bilgisi ile beraber ihtiyaç duyulan maximum eksenel ve açısal kaçıklıklar tespit edilerek uygun kaplin tipi seçilir. Bu seçimin içerisindeki bir diğer önemli etken ise Servis Faktörü olarak adlandırılan, sistemdeki duruş kalkışlar ve sürücü makine tiplerinin oluşturduğu değerlerdir. Daha önce de bahsettiğimiz üzere kaplinin sistemde sigorta olması nedeniyle ihtiyacın üzerinde seçilecek olan Tork değeri, sistemde çok farklı zararlara sebebiyet verecektir.

Dişli kaplin seçimi ise çok önemli bir husus olup, öncelikle seçilen kaplinin mukayesesi yapılırken kullanılan malzeme ve uygulanan ısıl işlem bilgisine haiz olunmalıdır. Çoğunlukla dişli kaplinlerde SAE4140 ıslahlı malzeme tercih edilmekte, bu durum kaplinlerde çok daha yüksek mukavemet oluşturmaktadır.

TEKLİF ALMAK İÇİN:Kullanmakta olduğunuz kaplinin tipini çapımı  vererek teklif alabilirsiniz.Seçim yapılması gereken durumlarda bizden yardım alabilirsiniz.

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam8
Toplam Ziyaret97918
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231