• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

CivanTeknik


     PATLAMA DİSKLERİ

   
Ürün Kodu : 04
        Detaylar
 
 
Detaylar

Patlama Diskleri Nedir?

Patlama diskleri en basit tanımıyla belirli bir basınç ve sı­caklıkta patlayan basınç tahliye ekipmanlarına verilen ad­dır. Basıncı tahliye etmek için tek başlarına veya emniyet vanalarıyla beraber paralel ya da arka arkaya kullanılabi­lirler.

Bir patlama diski üreticisi olan BS&B firmasının, uygulama­ya göre Nikel bazlı alaşımlar (paslanmaz çelik, nikel 200, alaşım 400 ve alaşım 600) da dahil olmak üzere tantalyum, niyobyum, gümüş, platinyum, inconel, gümüş ve altın gibi çeşitli malzemelerde üretimi mevcuttur.

Patlama diskleri genellikle basınç hassasiyetini sağlamak için Holder (Güvenlik Başlığı) ile beraber boru hatlarına monte edilir. Bazı modeller holder olmadan da hatlara monte edilebilir ama burada belirleyici olan uygulamada­ki patlama basıncı ve sıcaklığıdır. Patlama diski üreticile­ri, üretmiş oldukları patlama disklerini montaj ve çalışma hassasiyeti bakımından gene kendi ürettikleri holderlarla beraber kullanılmasını önerirler. 

Patlama diskleri endüstriyel prosesin olduğu her yerde yay­gın olarak kullanılmakta ve özellikle Kimya sektöründeki birçok uygulamada karşımıza çıkmaktadır. Bu uygulama­lara,hijyenik, ilaç, bioteknoloji, yüksek viskositeli prosesler de dahildir. BS&B firmasının üretmiş olduğu patlama diskleri geniş malzeme ve uygulama seçenekleri göz önünde bulundurulduğunda kendi sektöründe rakipsizdir.

Patlama diskleri bir sistemin bilinen en zayıf noktalarına yerleştirilen ekipmanlardır. Tüm sistemlerin doğal veya bilinmeyen zayıf noktaları vardır. Patlama diskleri istenmeyen bir basınç artışında, risk altında kalabileceği öngörülen zayıf noktalara yerleştirilir.
Patlama diskleri çok çeşitli sitillerde, malzemelerde, farklı patlama basıncı ve sıcaklıklarında üretilebilirler. Bu tamamen o sistemdeki uygulamaya göre şekillenen bir süreçtir.
Uygun ortam ve doğru boyutlandırma patlama diski seçimi ve yerleşimi için çok önemlidir. 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam21
Toplam Ziyaret97741
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398