• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

CivanTeknik


     Termostatik Vana dişli

   
Ürün Kodu : 01
        Detaylar
 
 
Detaylar

Çalış Şekli

Termostatik vana, kafa üzerinde bulunan skaladaki ayarlanmış değere denk gelen oda sıcaklığına ulaşılınca  radyatöre sıcak su girişini keser. Termostatik vana kafası içerisinde yer alan (genelde sıvı) ısıl genleşme elemanı oda sıcaklığı etkisinde genleşerek yaylı mili iter ve vanayı kapatır. Termostatik vanalar on/off çalışırlar.

Termostatik vanalar ile odaları istenen farklı sıcaklıklarda tutmak mümkündür.Ya da farklı cephelere bakan, güneş alan veya almayan odaları da aynı sıcaklıkta tutmak ve evin her tarafında aynı ısıl konforu sağlamak için de kullanılırlar.
 
Montaj Şekli
Termostatik vana kafası yere paralel monte edilmelidir.Yere dik montajda, oda içerisinde aşağıdan yukarıya yükselen sıcak hava akımları termostatik vana kafasının ızgaralarından geçememekte ve termostatik vana oda sıcaklığını yanlış hissetmektedir (geç kapatma).
Fonksiyonları
- Termostatik vana ile ayarlanabilen maksimum ve minimum oda sıcaklıklarının termostatik vana kafası üzerinden sınırlandırılması
- Belli bir oda sıcaklığına karşı gelecek şekilde termostatik vana kafası ayarını sabitleme (bu şekilde ayar kullanıcı tarafından değiştirilemez)

Termostatik vanalarin dolayli olarak yakit tasarrufu sagladigi dogrudur. mantik sudur: bir radyatorun bulundugu mahali gerekenden fazla isitmasini engellemek. termostatik vana kolunu dondurerek uzerinde bulunan 1'den 5'e kadar olan rakamlara gore, odanin bulunmasi istediginiz maksimum sicakligi ayarlayabilirsiniz. termostatik vananin uzerinde bulunan duyar eleman oda sicakligini olcer, oda sicakligi ayarlanan seviyeye geldiginde, yayli mekanizmayi hareket ettirerek su girisini kisar. gelen su sicakligi sabittir fakat debiyi degistirerek radyatorden alinan isiyi kontrol etmis olursunuz. ozellikle, farkli isi yukune sahip olan (yon durumu, kullanim sekli, gunes etkisi, ic yukler vs) mahallerin sicaklik kontrolu icin oldukca uygun bir cozumdur. yuklerdeki degisiklik, ayni kazandan/kombiden beslenen mahallerde farkli zamanlarda farkli sicakliklara sebep olur. eger sistem tek devreden olusuyorsa kazan/kombi donus sicakligina gore calistiginda hangi mahal ne kadar isinmis bilemez ve butun mahallere ayni sicaklikta su gider. gereken sicakliga ulasmis olan bir mahal eger kontrol edilmezse isinmaya devam eder. bunun icin termostatik vana cok uygun bir cozumdur.
En buyuk dezavantajlari ise, duyar elemanin bulundugu konum ve algilama teknigi itibariyla cok hassas sicaklik kontrolune musaade etmemesi ve sistemde fark basinc by-pass ihtiyaci gerektirmesidir. sabit debili pompa olan sistemlerde, termostatik vanalar kapandikca sistemdeki basinc farki kontrolsuz sekilde artmaktadir. bu sebeple, by pass icin fark basinc vanasi veya kucuk uygulamalar icin en azindan 1 tane termostatik vana bulunmayan vanalari da tamamen acik radyator bulundurmak gerekir. bunun yaninda, degisken debili pompa ve dis hava sicaklik kontrolu ile daha da fazla yakit tasarrufu saglanir ama sadece termostatik vana kullanimi da, konfor ve yakit sarfiyatinin onlenmesi icin bir cok projede oldukca uygun ve pratik bir cozumdur.

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret97980
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231